Geçenlerde 13 yaşındaki bir izleyicimden gelen bir rica üzerine yaptım bu cupcakeleri. Kendisi benden kalp şeklinde cupcake yapmamı istemişti ama benim kalp şeklinde kalıbım yoktu maalesef. Ben de daha önce internette gördüğüm bu yöntemle kalp şeklinde cupcake pişirdim. Belki sizin için de bir fikir olur dedim ve hemen yayınlıyorum belki yarın için yapmak istersiniz. Tarif için dilediğiniz tarifi kullanabilirsiniz. Benim sitemden Çikolatalı Cupcake ya da Vanilyalı Cupcake tariflerini kullanabilirsiniz örneğin. Ya da Limonlu Muffin tarifini kullanabilirsiniz.

Kekin hamurunu hazırlayıp kağıt muffin kalıplarına dökün. Kağıtları muffin kalıplarına yerleştirin. Alüminyum folyoyu elinizle buruşturup küçük çubuklar yapın ve kağıtların kenarına koyun. Fotoğrafta da göreceğiniz gibi kağıtlarınız kalp şeklini alacaktır.

Ve dilerseniz cheesecake pişirin üzerinde minik kalpler olan. Bunun için de daha önce tarifini verdiğim Frambuazlı Ebruli Cheesecake tarifimden yararlanabilirsiniz. Cheesecake’in üzerine frambuaz püresini damlalar şeklinde koyup kürdanla ortasından çizgi çekerseniz kalp şeklinin oluştuğunu göreceksiniz. Ben cheesecakei fırın tepsisinde,  artanları da muffin kalıbında pişirdim.

Sevgililer günü için diğer önerilerim:

Cevizli Kalp Çörekler

Tarçınlı Çikolatalı Kurabiyeler