sütlaç

Sütlaç Tarifi, Nasıl Yapılır

Oğlumun en sevdiği tatlılardandır Sütlaç. Tabi iyi yapılmışsa. Çin’de bulunduğumuz dönemde, değişik ülkelerden arkadaşlarım olmuştu. Onlarla yaptığımız yemek sohbetlerinde Bangladeş’ten İngiltere’ye pek çok ülkenin mutfağında sütlacın olduğunu görmüştüm. Hatta bazılarını tatmıştım. Yine en güzel tarif bizimki diye düşünüyorum.

Sütlaç Tarifi annemden. Nişasta ya da pirinç unu koymadan yapıyor annem. Hatta vanilya da koymuyor. Arzu edenler koyabilirler. Bu kadar az malzeme ile yapılan bir tarifte lezzet konusunda belirleyici faktör tabiki süt. Sütünüz ne kadar taze, doğal ve yağlıysa sütlacınız da o kadar lezzetli olur. Sütlaç Tarifinin bir diğer püf noktası ise pirinçlerin çok iyi pişirilmesi. Pirinçleri dağılacak kadar çok pişirmelisiniz. Pirinç unsuz ya da nişastasız sütlaç yapmak istiyorsanız sütlacın iyi kıvam alması için pirinçlerin çok iyi pişirilmesi gerekiyor. Yapılış detaylarını tarifin altındaki videoda da izleyebilirsiniz.

Eğer sütünüzün yağ oranından memnun değilseniz ama yine de sütlacım enfes olsun diyorsanız bir de Kremalı Sütlaç tarifini deneyin derim. Ya da restoranların tatlı büfelerindeki gibi lezzetli, üzeri kızarmış fırında Sütlaç yapmak istiyorsanız Fırın Sütlaç Tarifine de bakabilirsiniz.

Tarifin Videosunu İzleyebilirsiniz:

Default Video Link

Sütlaç

Hazırlama Süresi15 dakika
Pişirme Süresi20 dakika
Toplam Süre35 dakika
Kalori: 268kcal
Porsiyon :5 Kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz seker (ben ⅔ su bardağı kullanıyorum)
  • 1 paket vanilya (arzu ederseniz)

Yapılışı:

  • Pirincin üzerine 2 su bardağı suyu koyarak önce orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte 15-20 dakika pisirin. 
  • Bu arada diğer bir tencerede sütü ısıtın, kaynamaya yakın haşlanıp yumuşamış pirinci tencerede kalan suyuyla birlikte koyup birlikte, pirinçler iyice yumuşayıp dağılana kadar pişirin.
  • Toz şekeri ve vanilyayı da koyup birlikte 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Servis yapacağınız kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.

İlave Bilgiler:

Su bardağı 200 ml