ncir Uyutması

İncir Uyutması Tarifi, Nasıl Yapılır

Sanırım şimdiye kadar verdiğim tarifler içindeki en kolay ve en az malzemeli tarifi veriyorum. İncir Uyutması Tarifi en basit sütlü tatlı olmalı. Üstelik sadece iki malzeme ile hazırlanıyor. Kuru incir ve süt. Ancak ortaya çıkan incirli süt değil, çok lezzetli bir tatlı oluyor. Sanki incirli muhallebi gibi.  İçinde un ya da nişasta olmadığı halde yoğurt gibi kıvamlı bir tatlı oluyor. Peki kıvamı ne veriyor derseniz. İncir veriyor. Kuru inciri incecik doğrayıp, ılık sütün içine koyup, yoğurt mayalar gibi mayalayacaksınız. İki saat sonra incirin, sütü mayalayıp, süte kıvam verdiğini göreceksiniz.

İncir Uyutması Tarifinde ilave şeker yok, incirin şekeri gayet yeterli geliyor. Bu açıdan şekersiz tatlı tarifi arayışı içinde olanlar için de güzel bir seçenek.

Tatlıyı yıllar önce teyzem yapmış, bize de nasıl yapıldığını anlatmıştı. Oldukça ilginç gelmiş, mutlaka yapmalıyım demiştim. bunca zaman sonra şekersiz tatlı yapmak için tarif araştırırken aklıma geldi. Hemen denedim. Ben ve küçük oğlum çok sevdik ama eşim pek sevmedi. Belki inciri sevmediği için ya da daha şekerli ve bildik tatlıları sevdiği için bilmiyorum.

İncir Uyutması Tarifine geçmeden önce inciri tatlılarda kullanmayı sevenler için iki güzel tarifim daha var. Biri, incir ve cevizle hazırlanan oldukça lezzetli geleneksel bir tatlı olan İncir Tatlısı. Diğeri üzeri krema kaplı İncirli Muhallebili Kek Tarifi. Her iki tarifi de çok seveceğinizi düşünüyorum.

İncir Uyutması

Hazırlama Süresi15 dakika
Porsiyon :5 kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 15 adet kuru incir

Yapılışı:

  • İncirlerin saplarını kesip, bir kaseye alın ve üzerini aşacak kadar ılık su koyun. 
  • Sütü kaynama noktasına gelmeyecek şekilde ısıtın. Süt, yoğurt mayalama sıcaklığına gelince (44-46 derece) incirleri içine koyup el blendırıyla iyice çekin. (Mutfak termometreniz yoksa,sütün mayalama sıcaklığını anlayabilmek için serçe parmağınızı sütün içine sokun. Parmağınızın dayanabileceği ısıya geldiyse, süt, ideal sıcaklığa gelmiştir). 
  • Tatlıyı kaselere bölüp kaselerin üzerini strech filmle kapatıp 2 saat bekleyin. Buzdolabına alıp soğutun. Üzerine tarçın serpip cevizle servis yapın.