nişastalı soya soslu tavuk

Nişastalı Soya Soslu Tavuk Tarifi, Nasıl Yapılır

Merhaba herkese:) Az malzeme ile güzel yemek yapmak hepimizin ideali biliyorum. Bugün tarifini vereceğim Nişastalı Soya Soslu Tavuk da bu tarife tam olarak uyan bir yemek. Pratikliği ve lezzeti nedeniyle bizim evde çok sık pişer. Çin mutfağını çok seven çocuklarımın da favorisi. Öncelikle çok yumuşak. İlk yaptığımda tadına bakmış ve nasıl bu kadar yumuşak olduğuna şaşırmıştım. Sonrasında aynı yöntemi kırmızı et için de uyguladım ve sonuç aynı. Nişasta pişerken etin suyunu salmasını önlüyor. Suyu hapsettiği için et yumuşacık kalıyor. Çin mutfağında tavuğu bu şekilde pişirdikten sonra soya soslu başka bir sosa tekrar buluyor ve yapış yapış bir kaplamayla kaplıyorlar ama onu da başka bir gün vereyim. Önce bu şekilde bir deneyin derim.

Nişastalı Soya Soslu Tavuğu hazırlarken mümkünse tavuğun organik ya da hiç değilse serbest dolaşan ve iyi tarım uygulamalarıyla yetiştirilmiş olmasına özen gösterin. Bu hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir tercih olacaktır.

Fotoğrafta gördüğünüz üzere nişastalı tavuğun yanına basmati pilavı hazırlıyorum. Henüz tarifi yok sitede. Olunca buraya onun da bir linki gelir tabi :) Bir de brokoli haşlıyorum. Yakışıyor.

Pratik Tavuk Yemekleri tarifi arayanlar için Kremalı Tavuk Sote Tarifimi de önerip hemen tarife geçeyim.

Nişastalı Soya Soslu Tavuk Tarifi

Hazırlama Süresi15 dakika
Pişirme Süresi15 dakika
Toplam Süre30 dakika
Porsiyon :4 Kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 500-600 gr kuşbaşı tavuk göğsü
  • 5-6 çorba kaşığı soya sosu
  • 2-3 çorba kaşığı nişasta
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • 3-4 diş sarımsak

Yapılışı:

  • Tavuğu kaseye alın. Üzerine nişasta ve soya sosunu döküp iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 2 saat dinlenmek üzere buzdolabına kaldırın.
  • Yapışmaz yüzeyli tavaya sıvıyağı alın. Sarımsakların kabuklarını soyup bütün halde tavaya koyun. Yağ ısınınca tavukları çevirerek 12-15 dakika pişirin. Tavanız küçükse tavukları iki parti halinde de pişirebilirsiniz. Bu durumda yağı ve sarımsakları ikiye bölerek kullanın.
  • Piştiğinde rengi çok koyulaşmıyor. Fazla pişirip kurutmadan servis yapın.