Tavada yumurtalı ekmek tarifi

Tavada Yumurtalı Ekmek Tarifi, Nasıl Yapılır

Herkese Merhaba :)

Bugün basit ama bir o kadar lezzetli bir kahvaltılık tarifi, Tavada Yumurtalı Ekmek Tarifi vereceğim. Yaklaşan Ramazan ayında sahur için, pazar kahvaltılarınız için güzel bir seçenek. Tavada yumurtalı ekmek tarifi, basit güzeldir sözünü doğrulayan bir tarif. Hazırlanışı basit, az malzemeli bir kahvaltılık. Basit ama kesinlikle alelade değil. Doğru malzeme ve doğru şekilde yapılırsa basit ama çok lezzetli bir şeye dönüşüyor. Bunun için önerilerim şöyle:

Öncelikle kullandığınız ekmek tercihen ekşi mayalı olsun. Ben kendi yaptığım ekmekleri kullanıyorum çok başka oluyor tadı. Tabi sevdiğiniz her türlü ekmekle de hazırlayabilirsiniz. Sonra peynir olarak eski kaşar kullanmanızı öneririm. Elinizde yoksa taze kaşar da olabilir tabi. Mutlaka iyi bir tereyağında yavaş yavaş kızartın, çıtırlaşsın iyice ve tabağa aldığınızda üzerine hafifçe tuz serpin. Bir parça da lor peyniri… Yanına bol yeşillik de yakışır. Anlatması bile keyifli… :)

Ne yapsam da yumurtayı asla ağzına sokmayan küçük oğlumun midesine inen tek yumurta oranı yüksek kahvaltılık olan tavada yumurtalı ekmek tarifimi beğendiyseniz size Patates Tostu Tarifimi de öneriyorum.

İNSTAGRAM sayfamı takip ederek yeni tariflerden haberdar olabilirsiniz.

Tavada Yumurtalı Ekmek Tarifi

Hazırlama Süresi10 dakika
Pişirme Süresi10 dakika
Toplam Süre20 dakika
Porsiyon :2 Kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 4 dilim ekmek
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı Yarısını yumurtaları çırparken kullanın
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
  • 50-70 gr eski kaşar (ince rendelenmiş)

Yapılışı:

  • Yumurtaları kaseye kırıp, zeytinyağı, tuz ve kulanacaksanız baharatları ilave edip çatalla çırpın.Rendelenmiş peyniri de ilave edip karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma iyice bulayın. Eğer ekşi mayalı ekmek kullanıyorsanız biraz daha uzun tutun ki karışımı iyice emsin.
  • Isıttığınız tavaya yağları koyun. Ekmekleri tavaya koyup arkalı önlü pişirin. Tavadan alınca lor peyniri beyaz peynir veya istediğiniz bir peyniri üzerine serpiştirin. Doğranmış maydanoz serpip servis yapın.