patates tostu tarifi

Patates Tostu Tarifi Nasıl Yapılır

Merhaba :) Bugün çok kolay bir kahvaltılık tarifi, tost makinesinde Patates Tostu Tarifi vereceğim. Patates tostu, muhtemelen çoğunuzun bildiği ama henüz bilmeyenlerin mutlaka denemesi gereken, çıtır çıtır, lezzetli ve besleyici bir kahvaltılık. Patates, kaşar, yumurta ve az zeytinyağı ile hazırlanan patates tostu, glutensiz beslenenlerin de favorisi olabilir. Ben de 3-4 ay önce ilk defa yapıp, daha önce neden denememişim diye hayıflandım doğrusu.

Patates Tostu sadece 4 malzeme ile hazırlanıyor ama çeşitlendirmek mümkün tabi. Örneğin içine baharatlar ilave edilebilir ya da küçük doğranmış sucuk konulabilir. Tarifi önce bu şekliyle deneyip, sonrasında damak tadınıza uygun çeşitlendirmeleri kendiniz yapabilirsiniz.

Patates Tostu Tarifinin püf noktası, rendelediğiniz patateslerin suyunu iyice sıkmak. Ayrıca patatesleriniz kızartmalık olursa daha da çıtır olur. Tarifte kullanılan pişirme kağıdı patatesin tost makinesine yapışmasını önlediği gibi, temizlik açısından da büyük kolaylık sağlıyor. Kullanmanızı tavsiye ederim.

Patatesli kahvaltılık tarifler ilginizi çekiyorsa Patates Çanağında Yumurta Tarifime ve Patatesli Tuzlu Kek Tarifime de göz atabilirsiniz.

Tarife geçmeden önce  son bir hatırlatma :) En güncel tariflerimi görmek için İnstagram hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Patates Tostu Tarifi

Hazırlama Süresi5 dakika
Pişirme Süresi15 dakika
Toplam Süre20 dakika
Porsiyon :3 kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:

  • Tost makinesinin büyüklüğünde iki adet pişirme kağıdı hazırlayın.
  • Patateslerin kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Patateslerin suyunu iyice sıkıp, kaşar peyniri rendesi, yumurta, tuz ve karabiber ile karıştırın. Çok bekletmeden (bekletirseniz sulanıyor çünkü) tost makinesine koyduğunuz iki pişirme kağıdı arasına eşit bir şekilde yayın. Makineyi en yüksek ayarda çalıştırın. Makineniz çok ısınıyorsa ısıyı biraz düşürebilirsiniz.
  • Patatesleriniz iyice kızarana kadar pişirin. Daha çıtır çıtır olmasını isterseniz ısıyı düşürüp pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Patates tostu pişince yağlı kağıtla birlikte alıp dilimleyip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.