kahvaltılık zeytinli ezme

Zeytinli Kahvaltılık Ezme Tarifi, Nasıl Yapılır

Şu sıralar kahvaltılarımızın favorisi olan, hazırlaması çok kolay Cevizli Zeytinli Kahvaltılık Ezme Tarifi vereceğim bugün. Daha önce bu kahvaltılık tarifi yapan var mı bilmiyorum ama sevdiğim ve birbirine yakıştığını düşündüğüm malzemeleri bir araya getirerek hazırladım. Siz de deneyip gerekirse sevdiğiniz bazı malzemeleri ilave ederek kendi kahvaltılık ezme tarifinizi oluşturabilirsiniz bu tarif üzerinden.

Kahvaltılık tarifler içinde en sevdiklerim hep böyle bol cevizli, kekikli ezme tarifleri oluyor. Oğullarımın çok sevdiği yeşil zeytini bazen sadece doğrayıp, zeytinyağı ve kekikle rondodan geçirip zeytin ezmesi hazırlıyorum. Bu defa içine közlenmiş kırmızı biber de ilave ettim. Çok sevdik. Eğer o gün kimseyle görüşmeyeceksek ezilmiş sarımsak da ilave ediyorum ki o zaman tadından yenmiyor.

Kahvaltılık ezme tarifinin ölçüleri benim kullandığım ölçüler ama siz damak tadınıza göre üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin kırmızı biberi az ya da daha fazla kullanabilir, fesleğen hiç koymayabilir belki içine biraz acı biber ilave edebilirsiniz.

Siz de klasik kahvaltılıklardan sıkıldıysanız ve değişik kahvaltı tarifi arıyorsanız, misafire kahvaltılık tarifler arıyorsanız ya da yumurtasız kahvaltılık tarifler ilginizi çekiyorsa bu ezmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca sizin için Domates Soslu Biber Tarifimi ve Lor Salatası Tarifimi de önerebilirim.

Tarifin Videosunu İzleyebilirsiniz:

Default Video Link

Zeytinli Kahvaltılık Ezme

Hazırlama Süresi5 dakika
Toplam Süre5 dakika
Porsiyon :4 Kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenmiş)
  • 4-5 adet ceviz içi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • Yeteri kadar zeytinyağı
  • Limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Tüm malzemeleri rondoya koyup istediğiniz kıvama gelene kadar çalıştırın. Zeytinyağı koyarak kıvamını ayarlayın. Zeytinyağı ezmenizi lezzetli yapacağından bol kullanabilirsiniz.

İlave Bilgiler:

Eğer isterseniz içine ezilmiş sarımsak da ilave edebilirsiniz.
Ezmeniz istediğiniz kıvamdan daha sıvı olduysa azar azar galeta unu koyarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.