soğuk çay

Ev Yapımı Soğuk Çay Tarifi, Nasıl Yapılır

Yaz kış çok severek tüketeceğiniz Ev Yapımı Soğuk Çay Tarifi diğer adıyla Buzlu Çay (ice tea) Tarifi vereceğim bugün. Öyle pratik bir tarif ki artık dışarıdan hazır almayacak, zaten alsanız da muhtemelen tatlarını beğenmeyeceksiniz. Taze meyvelerle lezzetini artırabileceğiniz buzlu çay tarifi (ice tea), özellikle yaz sıcaklarında serinlemek için birebir. 5 dakikada hazırlayıp buzdolabında her daim elinizin altında hazır bulundurabilirsiniz. Aşağıda yer alan tarifin videosunu izleyerek de görebilirsiniz yapılışının ne kadar kolay olduğunu.

Dışarıdan satın almaya alışkın olduğumuz fabrikasyon ürünleri evde kendiniz hazırlamaya başlayınca hem bundan çok keyif alıyor hem de çok daha lezzetli ve ekonomik olduğunu görüyorsunuz. Ayrıca çok daha sağlıklı da… Soğuk çay da öyle. Soğuk çay kutularının üzerini okuduğunuzda içlerinde bir sürü aroma, koruyucu, renklendirici ve bilimum katkı maddelerinin olduğunu görüyorsunuz. Yani içip serinlemeye çalışırken, vücudumuza gereksiz yere zarar veriyoruz. Tıpkı hazır Limonata, meyve suları gibi… Kısacası ev yapımı içecekler hem daha sağlıklı, hem ekonomik ve de çok daha lezzetli…

Ev yapımı içecek tarifleri ilginizi çekiyor ve evde kendiniz soğuk çay (ice tea) hazırlamak istiyorsanız sizin için bir tarifim daha var. Limonlu Buzlu Yeşil Çay Tarifimi de mutlaka okuyun olur mu?

Soğuk Çay hazırlarken en önemli püf noktası kullandığınız demlenmiş çayın çok bekleyerek acılaşmış olmaması. Tarifi hazırlarken elinizde hazır olan demlenmiş çayı, mesela kahvaltıdan kalmış olan demlenmiş çayı kullanabilirsiniz ancak belirttiğim gibi acılaşmamış olmasına dikkat etmelisiniz. Elinizde demli çay yoksa aşağıdaki tarifte belirttiğim ölçülerdeki malzemelerle çayı hazırlayarak kullanabilirsiniz.

Tarifin Videosunu İzleyebilirsiniz:

Default Video Link

Ev Yapımı Soğuk Çay (Ice Tea)

Hazırlama Süresi15 dakika
Toplam Süre15 dakika
Porsiyon :5 Kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 1 su bardağı demli çay (ya da 3 tatlı kaşığı siyah çay ve 1 su bardağından biraz fazla sıcak su)
  • ½ su bardağı toz şeker
  • Yeteri kadar buz ve soğuk su
  • Şeftali ve limon dilimleri
  • Limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Eğer elinizde 1 su bardağı demlenmiş çay yoksa 3 tatlı kaşığı siyah çayı 1 su bardağından biraz fazla sıcak su ile 15 dakika demleyin.
  • Buzlu çayı hazırlayacağınız sürahiye buz parçalarını koyun.
  • Yarım su bardağı toz şekerin üzerine demlediğiniz çayı döküp, karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şeker eriyince sürahideki buzun üzerine çayı dökünüz. Üzerine limon ve şeftali parçalarını koyun ve üzerlerine soğuk suyu da ilave edip karıştırın. Toplamda 1 litre kadar buzlu çay elde edeceksiniz. Çayınızın tadına bakarak dilerseniz şeker veya su oranını da artırabilirsiniz.
  • Çayınızın içine dilerseniz limon suyu da koyarak buzdolabında dinlendirin ve sonrasında servis edin.

İlave Bilgiler:

Soğuk çay dinlendikçe içindeki limon ve şeftalinin aroması çaya geçecek ve çayınız daha lezzetli olacaktır.