ikolatalı Güllaç

Çikolatalı Güllaç Tarifi, Nasıl Yapılır

İşte dünyanın en kolay tatlısı güllacın, bana göre en güzel hali, Çikolatalı Güllaç Tarifi. Ramazanda güllacın muhallebilisini de çok seviyorum ama çikolata, güllacı başka bir boyuta taşıyor sanki. Güllaç sevmeyenler bir de böyle denesinler, favori tatlıları olabilir. Hatta geçenlerde güllacı peçeteye! benzetip tatlıdan saymayanların olduğunu bile duydum. Bence bu tarifi deneseler güllaca ne kadar haksızlık ettiklerini anlarlar.

Üstelik az önce de belirttiğim gibi öyle kolay hazırlanıyor ki bu tarif, daha pratik bir tatlı olamaz gibi geliyor bana. İstediğiniz gibi çeşitlendirmeniz de mümkün tabi. Tadını değiştirmek istemediğim için üzerine çikolata rendelemeyi tercih ettim ama dilerseniz taze meyveyle de servis edebilirsiniz. Mesela üzerine çilek ve frambuaz çok yakışır gibi geldi bana.

Çikolatalı Güllaç Tarifini benim gibi tek kişilik servis kaplarında hazırlayabileceğiniz gibi yuvarlak borcam tepside de hazırlayabilirsiniz. Aşağıda vereceğim ölçülerle dört kişilik tatlı hazırlanıyor. Daha fazla hazırlamak isterseniz tüm malzemeleri aynı oranda artırmalısınız. Ayrıca eğer güllacı daha sütlü seviyorsanız sonradan da bir miktar daha kakaolu süt ilave edebilirsiniz.

Güllaç seviyorsanız çikolatalı güllaçtan sonra Muhallebili Güllaç Tarifime de mutlaka göz atmalısınız.

Çikolatalı Güllaç

Hazırlama Süresi15 dakika
Porsiyon :4 Kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 4 adet güllaç yaprağı
  • 4 su bardağı süt
  • su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilin
  • 80 gr bitter ya da sütlü çikolata (1 kare paket)

Yapılışı:

  • Sütün içine kakao, şeker ve vanilyayı koyarak orta ateşte karıştırarak ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden altını kapatın. Yuvarlak bir tepsiye güllaç yapraklarını alın ve ısıttığınız kakaolu sütten bir bardak kadar alıp ıslatın. Servis yapacağınız kaba koyun.
  • Kalan güllaç yapraklarını da bu şekilde hazırlayın. Servisten önce çikolatayı büyük bir bıçakla kazıyın ve güllaçların üzerine koyun. İsterseniz çikolatayı kazımak yerine rendeleyebilirsiniz.