Şeftalili Kek Tarifi, Nasıl Yapılır

Çaya gelecek misafirlerim için acelece bir şeyler hazırlamam gerekince yaptığım nefis ve kolay Şeftalili Kek Tarifi vereceğim. Neredeyse malzemeleri ölçmeden göz kararı koydum. Çok beğenince de yeniden ölçülendirip yaptım sizinle de paylaşmak için. Kekin dokusu, yumuşaklığı çok güzeldi. Kekin yumuşaklığına bir de şeftalilerin aroması, lezzeti eklenince doğrusu bir dilimle yetinmek zor oldu bizim için.

Şık görünümlerinden ve meyvenin lezzeti daha yoğun hissedildiğinden dolayı alt üst (ters yüz) kekleri çok seviyorum. Siz de seviyorsanız bu keke benzeyen ve tadı çok beğenilen Portakallı Alt Üst Kek Tarifine ve Vişneli Ananaslı Alt Üst Kek Tarifime  de mutlaka bakmalısınız.

Yumuşacık Kolay Şeftalili Kek Tarifini nasıl yaptığımı detaylıca anlattım tarifte ama bir kez de burada hatırlatayım; şeftalileriniz ne yumuşamayacak kadar sert, ne de pişerken çok dağılacak kadar yumuşak olsun. Bıçakla keserken dağılmayan, ancak iyice olgunlaşıp yumuşamış şeftaliler kullanmanız daha iyi olur. Borcam yerine kelepçeli kek kalıbı kullanırsanız kekinizin altı daha iyi pişer. Keki yaparken dikkat edilecek noktaları dilerseniz tarifin aşağıdaki videosunu da izleyerek görebilirsiniz.

Şeftalili Yoğurtlu Kek Tarifi, tereyağlı ve yoğurtlu kek sevenleri fazlasıyla memnun edecek bir tarif. Bazılarına göre sütlü kek tarifleri daha güzeldir bazılarına göre yoğurtlu kek tarifleri daha lezzetlidir. Bence süt de yoğurt da keke çok yakışıyor, ben değişik kombinasyonlar yaparak çok farklı lezzetler elde etmekten yanayım hatta bazen her ikisini birden kullanır veya hiç kullanmayıp asidik bir malzeme ilave ederek pamuk gibi bir kıvam elde ederim. Bu kekimiz yoğurt ve tereyağ içeriyor ve bu ikisi meyveli keklere çok yakışıyor.

Çayın, kahvenin yanında iyi gidecek şeftali kokulu, yumuşacık bir şeftalili kek tarifi bu, mutlaka yapmanızı tavsiye ediyorum.

Tarifin Videosunu İzleyebilirsiniz:

Default Video Link

Şeftalili Alt Üst Kek

Hazırlama Süresi20 dakika
Pişirme Süresi40 dakika
Toplam Süre1 saat
Porsiyon :8 Kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 100 gr tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet orta boy şeftali
  • Ayrıca 2 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:

  • Keki pişireceğiniz kalıbın tabanına yağlı kağıt kesip koyun (ben 22 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım). İki çorba kaşığı tozşekeri kalıbın tabanına serpin ve dilimlediğiniz şeftalileri istediğiniz gibi yerleştirin.
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını mikserle çırpın. Tozşekeri ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her seferinde çırparak karışıma yedirin.
  • Yoğurdu ilave edin ve çok az çırpın.
  • Unla beraber karıştırdığınız kabartma tozunu ilave edip kaşıkla karıştırın. Unu eleyerek ilave ederseniz daha iyi olur.
  • Hamurunuzu dikkatlice, şeftalilerin şeklini bozmadan kalıba dökün. Hamuru kalıba döktükten sonra fırına koymadan önce kalıbınızın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 30 dakika sonra fırının kapağını hafifçe aralayarak folyoyu alıp 10 dakika daha pişirin. Bu yöntemle kekinizin üzeri kurumadan içi ve altı daha iyi pişirin. Pişme süresi fırından fırına değişecektir onun için fırından almadan önce temiz bir bıçak ya da kürdan batırarak kontrol edin.
  • Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra kalıbınızı ters çevirin. Yağlı kağıdı dikkatlice kaldırın.
  • Dilerseniz pudra şekeri serperek servis yapın.

İlave Bilgiler:

Tercihen kelepçeli kalıp kullanmanız daha iyi olacaktır ancak borcam kalıpta pişirmek isterseniz, borcamda pişen keklerin diğer kalıplarda pişenlere göre alt kısımlarının daha geç piştiğini unutmayınız. Fırından çıkarmadan önce altına bakınız. Çok beyaz görünüyorsa folyoyu kapatıp 10 dakika daha pişiriniz.