kolay patatesli börek

Kolay Patatesli Çıtır Börek Tarifi, Nasıl Yapılır

Çok sevdiğim, çok da sık yaptığım bir tarifle geldim bugün. Kolay Patatesli Börek Tarifi vereceğim. Üstelik buzlukta saklanabilen, ihtiyacınız olduğunda çıkarıp pişirebileceğiniz Çıtır Patatesli Börek. Benim de buzluğumda her daim bulunur. Tarif çok eskilerden, annemin tarif defterinden. Yıllar önce tarifi yayınlamış, sonra da fotoğrafını beğenmeyip kaldırmıştım. Bir daha da yayınlayamadım bir türlü. Bu kez hem fotoğrafladım hem de videosunu çektim. Tarifin altındaki videoyu da izleyerek görebilirsiniz ne kadar pratik bir börek olduğunu. Yufkadan Börek Tarifleri ilginizi çekiyor ve Kolay Börek Tarifleri arıyorsanız bu Çıtır Patatesli Börek Tarifi tam size göre.

Çok az malzeme ile hazırlanan tuzu ve karabiberi saymazsak sadece 3 malzemeli bir tarif. Yufka, tereyağı ve haşlanmış patates kullanıyoruz böreğimizi hazırlarken. Bu böreğin bu kadar az malzeme ile bu kadar lezzetli olduğuna şaşıracaksınız yapınca. Patatesli böreği hazırlarken patatesleri haşlayıp eziyor ve sadece tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. Soğan ve salçayla birlikte kavurmuyoruz. Bu hali ile çok daha güzel oluyor bence. Ama dilerseniz siz kavrulmuş soğan ve salçayla tatlandırabilirsiniz.

Kolay Patatesli Börek Tarifi arayanlar için bir başka yufkadan patatesli börek tarifi olan Patatesli Kıymalı Kol Böreği tarifimi de önerebilirim.

Tarifin Videosunu İzleyebilirsiniz:

Default Video Link

Kolay Patatesli Börek

Hazırlama Süresi30 dakika
Pişirme Süresi30 dakika
Toplam Süre1 saat
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 3 yufka
  • 3-4 adet haşlanmış patates
  • 120 gr eritilmiş tereyağı
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Bir tufkayı temiz bir tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağı ile yağlayın. İkinci yufkayı da birincinin üzerine serin. Onun üzerini de yağlayın. Üçüncü yufkayı da serin ve üzerini yağlayın. Yani 3 yufkayı aralarını yağlayarak üst üste koyun.
  • Yufkaları artı (+) şeklinde kesin. 4 üçgen parçaya ayrılan yufkaların her bir parçasını eşit olarak 6 ya da 8 üçgen parça halinde kesin. Geniş kısımlarına patatesli içi paylaştırın. Kenarlarını kapatmadan rulo şeklinde sarın. Börekleri buzdolabı poşetine koyup buzlukta saklayın. (Videoyu izleyerek daha kolay gözünüzde canlandırabilirsiniz)
  • Pişireceğiniz zaman buzluktan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30-35 dakika pişirin. Altları ve üzerleri iyice kızaran börekleri fırından alıp sıcak servis edin.