reyhan şerbeti

Hazırlaması beş dakikanızı bile almayacak mis kokulu Reyhan Şerbeti Tarifi vereceğim bugün. Özellikle Ramazana ve yaz günlerine çok yakışan bu harika içecek, hem görüntüsü, hem kokusu hem de tadıyla kalbinizi fethedecek. Ben de son 3 yıldır fırsat buldukça yapıyorum. Çocuklarım da çok seviyorlar. İsterseniz akşam yemeklerinde, isterseniz yanında atıştırmalıklarla birlikte, karnınız acıktığında ya da canınız soğuk bir şeyler çektiğinde herhangi bir saatte tüketebilirsiniz. Çok sağlıklı bir içecek olması da cabası.

Reyhan şerbeti için kullanacağınız reyhanlar ne kadar taze ve mor renkli ise şerbetin rengi de o kadar güzel oluyor. Şerbeti hazırlarken reyhanları sıcak suya koyuyoruz ve reyhanlar sıcak suya bütün mor rengini bırakıp yeşil yapraklara dönüşüyorlar. İzlemesi de çok keyifli.

Şerbeti hazırlarken limon tuzu yerine limon kullanmanızı tavsiye ederim. Limon kabuğunun mis kokusu çok güzel bir aroma ve ferahlık katacak şerbetinize. Seviyorsanız çubuk tarçın ya da karanfil de koyabilirsiniz şerbetinize ancak ben reyhanın kendine özgü rengini ve kokusunu değiştirdiği için koymayı tercih etmiyorum. Son olarak kullanacağınız şeker miktarı tamamen damak tadınıza kalmış. Benim verdiğim ölçüyle hazırlayıp tadına bakabilir, ihtiyaç duyuyorsanız biraz daha ilave edebilirsiniz.

Reyhan Şerbetinin Yapılışını göstermek için bir de video hazırladım sizin için. Dilerseniz hemen tarif sonunda izleyebilirsiniz.

Ev yapımı katkısız ve sağlıklı içecek tariflerini seviyorsanız, diğer İçecek Tariflerime de göz atmanızı tavsiye ederim.

Tarifin Videosunu İzleyebilirsiniz:

Default Video Link

Reyhan Şerbeti

Hazırlama Süresi10 dakika
Porsiyon :5 Kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 1 demet reyhan
  • ½ limon
  • ½ su bardağı toz şeker
  • 1 litre kaynar içme suyu

Yapılışı:

  • Yıkadığınız reyhanı geniş bir kaseye koyun. Üzerine yarım limonun suyunu sıkıp ilave edin ve limonun kabuğunu da koyun. Toz şekeri de ilave edin. En son sıcak suyu koyup şeker eriyene kadar ara ara karıştırın. 
  • Reyhan yaprakları suya rengini verip, su ılınınca süzgeç yardımıyla süzerek sürahiye boşaltın. Buzdolabında iyice soğutup servis edin.