Sıvıyağlı Un Kurabiyesi Tarifi, Nasıl Yapılır

Tarif defterlerinizi hemen çıkarın çünkü belki de en az malzeme ile hemen hazırlayabileceğiniz nefis bir kurabiye tarifi, Sıvıyağlı Un Kurabiyesi Tarifi vereceğim bugün. Acil gelen misafirleriniz için ya da canınız kurabiye çektiğinde hemen 10 dakikada hamuru yapıp, 20 dakikada pişirip hazırlayabileceğiniz, çok kolay bir kurabiye tarifi bu. Sadece 3 malzeme ile hazırlanıyor. Sıvıyağ, pudra şekeri ve un ! Önceden tereyağını, yumurtayı çıkarıp bekletme derdi de yok dolayısıyla.

Sıvıyağlı Un Kurabiyesi, bir dönem çok sık yaptığım bir kurabiye idi. Bebeğimiz yeni doğmuştu ve benim bırakın tatlı yapmayı, yemek yapmak hatta yemek yemek için bile zor fırsat bulabildiğim zamanlardı. Evde hızlıca tatlı birşeyler pişirmek istediğimde bu kurabiyeyi hazırlıyordum. Öylesine pratik ! Tadı ise bu pratikliğine karşın fazlasıyla tatmin edici.

Ben üzerine kavrulmamış badem koyup pişirdim ama şart değil tabi. Dilerseniz fındık ya da fıstık da koyabilirsiniz. Üzerlerine yerleştirdiğim bademlerden aldığım ilhamla damla şekli vererek pişirdim bence güzel oldu.

 Un Kurabiyesi severler Antep Fıstıklı Un Kurabiyesi tarifine de mutlaka göz atmalılar.

Sıvıyağlı Un Kurabiyesi

Hazırlama Süresi10 dakika
Pişirme Süresi20 dakika
Toplam Süre30 dakika
Porsiyon :6 Kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvıyağ (ben fındık yağı kullandım)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un

Yapılışı:

  • Sıvıyağı ve pudra şekerini karıştırma kabında karıştırın. Unu azar azar ilave ederek hamuru 3-4 dakika yoğurun.  Kıvamı çok yoğun olursa unu daha az kullanabilirsiniz.
  • Kurabiyelere dilediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Hamurda yumurta kullanılmadığı için hamuru bağlayan bir malzeme yok bu nedenle şekil verirken dağılabilir ama elinizle bastırarak toparlamanız mümkün.
  • Dilerseniz üzerine badem ya da fındık koyun ve 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Kurabiyelerin altı hafifçe kızarsın ama üzerleri beyaz kalsın.
  • Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.