Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır

Her kuşağın, her mevsimin tatlısıdır Sütlü İrmik Tatlısı. Dilerseniz meyvelerle sunun, dilerseniz üzerine ya da arasına ceviz ya da fındık koyun. Tek kişilik küçük kalıplarda, benim yaptığım gibi kek kalıbında ya da borcamda şekillendirin. Her şekle girebilen, her aromanın yakıştığı çocukluğumun tatlısıdır Sütlü İrmik Tatlısı. Kıvamıyla da oynayabilirsiniz hatta. Ben bazen irmiğini iki çorba kaşığı azaltıp kaselere döküyorum. O hali de çok güzel.

Pekin’de yabancı misafirlerimi ağırladığımda mutlaka yapardım ve her seferinde de çok beğenilirdi. Hatta tarifini verdiğimde Mısırlı ve İngiliz arkadaşım kendilerinde de aynı tatlının yapıldığını ama sıcak sıcak yendiğini, bu şeklini daha çok beğendiklerini söylemişlerdi.

Sütlü İrmik Tatlısı vanilyayı saymazsak, 3 malzemeli bir tatlı. Yani son zamanlarda popüler olan az malzemeli tatlı tariflerine güzel bir örnek. Aynı zamanda farklı malzemeler ilave edilerek pişirildiğinde bambaşka bir lezzet ve görünüme de kolayca bürünebiliyor. Mesela Balkabaklı Üç Renkli İrmik Tatlısı ve Çilekli İrmik Pastasında olduğu gibi.

Kullandığınız sütün kalitesi, yağ oranı tatlınızın lezzetini doğrudan etkileyeceğinden mümkün olduğunca yağlı, günlük süt kullanmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Halihazırda düşük kalorili tatlılar listesinde olan bu tatlının kalorisini daha da azaltmak için şeker miktarını azaltmalısınız.

Sütlü İrmik Tatlısı

Hazırlama Süresi5 dakika
Pişirme Süresi20 dakika
Toplam Süre25 dakika
Kalori: 260kcal
Porsiyon :6 Kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 11 çorba kaşığı toz şeker
  • 12 çorba kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  • Süt, şeker ve irmiği tencereye alın. Tatlı koyulaşıp üzeri göz göz olana kadar orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin. Altını kapattıktan sonra vanilyayı da ilave edip iyice karıştırın.
  • Tatlıyı koyacağınız kabı nemli bir bezle silerek hafifçe ıslatın. Tatlıyı kalıba boşaltın. Ilınıncaya kadar dışarıda bekletin. Buzdolabında iyice soğutup servis yapın.