Kestane severler tam size göre bir tatlı tarifi geliyor şimdi. Kestaneyi severim her haliyle ama bana bu şekilde çok daha lezzetli geldi hatta bayıldım. Peki ne yapabiliriz bu kremayla kaşık kaşık yemek dışında derseniz, pek çok şey diye cevaplayabilirim. Örneğin kestaneli pastalarda ara kreması olabilir. Sütlü tatlılarınızda ara katman olarak kullanabilirsiniz veya cupcake kremalarında kullanabilirsiniz. Ben buradaki tarifimde kullandım örneğin. Hemen bakabilirsiniz.

Acaba Çin’e gelince kestane bulabilir miyim diye düşünürken her tarafta sürekli kavurup sattıklarını görünce çok sevindim hatta evimizin yakınındaki markette gezerken Türk malı kavrulup paketlenmiş kestane buldum. Türk markalarının ürünleri burada oldukça az. Bazı meyve sularını ve bir markanın makarnasını gördüm bir de Türkiye’den getirilip burada paketlenmiş irmik buldum. Onun dışında hiçbir ürünümüz yok burada. Kestane paketini görünce şaşırdım önce. Türkçe bir yazı görmek garip geliyor artık çünkü. Hemen birkaç paket attım sepete. Şimdi hemen hemen her gittiğimde alıyorum dersem yalan olmaz. Hazır elimde bu kadar kestane varken epeydir sırasını bekleyen tarifi de deneyeyim dedim. Tarif eski bir Mutfak Rehberi dergisinden.

Kestane Kreması

Hazırlama Süresi15 dakika
Pişirme Süresi20 dakika
Toplam Süre35 dakika
Porsiyon :4 Kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 400 gr kestane (önceden haşlanıp kabukları soyulmuş)
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • ½ paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı dolusu pudra şekeri

Yapılışı:

  • Öncelikle haşlanıp kabukları soyulmuş kestaneleri tencereye alalım. Ben hazır kestane kullandım. Sütü ve vanilyayı ilave edip kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
  • Kestaneler yumuşayınca tereyağı ve şekeri ilave edip patates ezeceği ile püre haline getirin. Ya da el blendırı kullanabilirsiniz.
  • Krema sıkacağı ile şekillendirerek ya da direkt yuvarlak delikli patates püresi ezeceği ile bastırarak servis kaselerine paylaştırın.
  • Tarifte şekerli krema ile servis yapılabileceği yazıyordu tercih sizin.

İlave Bilgiler:

Türkiyedeyken fırında kestane közlerdim ve biraz fazla yapıp artanı kabuklarını soyup biraz su veya süt ile pişirip yumuşatarak tariflerde kullanırdım. Dilerseniz siz de artan kestaneleri bu tarifte değerlendirebilirsiniz.