Çilekli Dondurma Tarifi, Nasıl Yapılır

Geçen seneden beri evde dondurmamızı kendimiz yapıyoruz hem de dondurma makinesi olmadan! Dondurma makinası almak istiyorum ama henüz uygun bir model bulamadım. Aldığımda sizinle de paylaşmak istiyorum makina hakkındaki fikirlerimi çünkü aranızda almak isteyenler vardır mutlaka.

Ailece mümkün olduğunca hazır gıdalardan uzak durmaya çalışıyoruz. Hem içlerindeki sayısız katkı, aroma, koruyucu vs den uzak durmak istediğimizden hem de hiçbiri evde yapılanın yerini tutmadığından. Evde yapılmış tazecik keklerin, kurabiyelerin yerini günlerce  hatta aylarca raflarda paketin içinde beklemiş hazır olanları tutuyor mu sizce? İnanın bana dondurma da farklı değil. Evet belki hazır alıp  yemek daha kolay, daha pratik geliyor hepimize. Belki de daha güzel olduğunu düşünüyorsunuz. Kesinlikle değil. Taze günlük süt, krema ve yumurtayla hazırlayacağınız dondurmanın tadına doyamayacaksınız. Bir kez deneyin bir daha hazır alıp yemeyeceksiniz, çünkü hazırları dondurmaysa benim yaptığım daha başka bir şey olmalı diye düşüneceksiniz :)

Ev yapımı dondurmaların tek zorluğu, eğer makinanız yoksa tabi, buzluktan dondurmayı çıkarıp karıştırmak ki bu da bazen eğlenceli oluyor doğrusu. Acaba dondurma ne durumda diye her seferinde çıkarıp karıştırmak ve tabi karıştırdığınız çatalı yalamak çok keyifli. Ben en çok vanilyalı, çikolatalı, kayısılı ve çileklisini yaptım. Siz de denemek için çok beklemeyin bence. Yalnız unutmayın kullandığınız her malzeme her tarifin olduğu gibi dondurmanın da tadına etki edecektir. Bu nedenle sütünüz, taze günlük tam yağlı süt olsun. Yumurtalarınız da mümkün olduğunca taze olsun. Yaparsanız şimdiden afiyet olsun.

Çilekli Dondurma

Hazırlama Süresi20 dakika
Pişirme Süresi10 dakika
Toplam Süre30 dakika
Porsiyon :4 Kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 3 yumurta sarısı
  • 250 ml süt
  • 100 ml sıvı krema
  • 1 kase çilek + 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı toz şeker

Yapılışı:

  • Krema ve sütü birlikte tencereye alıp ısıtmaya başlayın. Kaynama noktasına gelince altını kapatın.
  • Derin bir kasede yumurta sarıları ile şekeri çırpın. Sıcak süt ve krema karışımını azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Çok yavaş ve azar azar ilave edin ki sıcak süt yumurta sarılarını pişirmesin.
  • Tekrar ocağa koyup göz göz olup koyulaşana kadar pişirin. Çok koyu bir muhallebi kıvamında olmuyor tabi.
  • Çilekleri temizleyip doğrayın ve toz şekerle birlikte blendırdan geçirip, sütlü karışıma ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığına gelince buzluğa koyun ve saatte bir çıkarıp çatalla veya mikserle  kenarlardan başlayarak iyice karıştırın.  Bu işlemi 5 kez yapmak yeterli.