Limon Kreması Tarifi, Nasıl Yapılır

Narenciye haftamızın ilk tarifi limon loru ya da limon kreması (lemon curd). Yurtdışı kaynaklı tariflerde bolca kullanılan bir krema. Doğrusunu isterseniz içindeki malzemeleri okuduğumda nasıl bir tadı olabilir, kesin yumurta kokuyordur diye önyargı ile yaklaşarak hep uzak durmuştum ama merakım ağır bastı ve kötü olursa ne çıkar, bu kadar insanın bir bildiği var ki yapıyorlar diye düşünerek yarım ölçüyle yaptım. Sonuç, limon sossuz boşa geçmiş onca zaman :) Tadına bakmak için bir kaşık alıyorsunuz ama bir kaşıkla kalamıyorsunuz. Ekşi, tatlı, kremalı değişik ve çok lezzetli. Hazırlayıp, steril bir kavanoza koyarsanız 2 hafta saklayabiliyorsunuz. Elinizin altında bulundurun bu sosu bence. Yarın bu sosun kullanıldığı bir tarif geliyor.

Yumurta kokusunun oluşmaması için kullandığınız yumurtaların mümkün olduğunca taze olması gerekiyor. Yumurtaları satın alırken buzdolabına konmamış olanlarını tercih etmeyin lütfen. Ayrıca kullandığınız tereyağı çok keskin bir aromaya sahipse kremanızın kokusunu çok bastıracaktır. Örneğin Trabzon tereyağı kullanırsanız kremanızda baskın koku, tereyağının kokusu olacaktır. Daha hafif bir tereyağı kullanmanızı öneririm.

Tarifi güvendiğim bir kaynaktan yapmak istedim. Sevgili Aslının bloğu Dokuzuncu Bulut’tan aldım tarifi. Aslı’ya çok teşekkür ederim.

Tarifin sonundaki videoda tüm yapılış detaylarını izleyebilirsiniz.

Tarifin Videosunu İzleyebilirsiniz:

Default Video Link

Limon Kreması (Limon Loru)

Hazırlama Süresi5 dakika
Pişirme Süresi20 dakika
Toplam Süre25 dakika
Porsiyon :6 Kişilik
Tarifi Yazdır

Malzemeler:

  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet limon
  • 1 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı:

  • Limonların kabuklarını çok ince rendeleyip küçük bir tencereye koyun. Limonların suyunu da sıkıp ilave edin. Şekeri, yumurtaları, nişastayı da koyarak tel çırpıcı ile karıştırarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. Karışım koyulaşıp göz göz olunca altını kapatın. Tereyağını ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.
  • Steril kavanozlara (kavanozları kaynayan suda 5-10 dakika kaynatarak sterilize edebilirsiniz) doldurun, ağzını kapatıp buzdolabına kaldırın.
  • Yapımı kolay, yemesi zevkli kremanız hazır.

İlave Bilgiler:

Yumurta kokusu olmaması için yumurtaların çok taze olmasına dikkat edin. Tereyağı kokusundan hoşlanmıyorsanız aroması kuvvetli olmayan bir yağ kullanabilirsiniz.